Dotazník "Vážne životné udalosti a ich vztah k posttraumatickému rastu"
Vážený respondent, pred Vami sa nachádza séria otázok, ktoré sledujú Vaše reakcie na vážne životné udalosti. Skúste sa prosím zamyslieť nad jednou traumatickou udalosťou, ktorá bola podľa vášho subjektívneho hodnotenia vážna, náročná a určitým spôsobom zmenila Váš predchádzajúci život. Zamyslite sa nad tým, ako ste vtedy bežne reagovali....

V otázkach 1- 20 si prosím prečítajte pozorne každý jeden bod a potom vyznačte, ako zaťažujúce to pre vás bolo. Dotazník obsahuje položky, ktoré sa môžu vyskytovať ako reakcia na traumatickú životnú udalosť. Sleduje vaše reakcie, ktoré ste mohli prežiť po náročnej životnej situácií. Tento dotazník sa týka vašich osobných reakcií na náročné životné udalosti. Ak ste boli svedkom vážnej životnej situácie, uveďte prosím na škálach, či ste zažili niektorú z týchto reakcií.

Dotazník Brief cope obsahuje otázky 19-46 , v ktorých zisťuje, čo ste robili a ako ste sa cítili, keď ste prežívali vo svojom živote náročnú udalosť. Odpovedajte zakrúžkovaním čísla tej možnosti, ktorá sa najviac vystihuje váš postoj. Odpovedajte, prosím, na každú otázku. Snažte sa odpovedať čo najúprimnejšie. Neexistujú tu správne alebo nesprávne odpovede. Zvoľte prosím tú možnosť, o ktorej si myslíte, že platí pre Vás, nie to, čo si myslia iní ľudia.

V otázkach 47-68 , uveďte prosím pri každom z nasledujúcich tvrdení, do akej miery sa zmena v danej otázke odrazila v skutočnosti vo vašom živote, ako výsledok vašej krízy.